DWQA Questionslovrea unei masini
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

iubitul meu a lucrat la o firma pe postul de sofer, acum cateva luni a lovit masina de la firma, angajatorul lui nu a facut cu el nici un act prin care ii cere sa plateasca reparatia masini drept dovata acesta a si pus masina pe internet pt vanzare, ia scazut doar salariu spunand ca bani retinuti sunt pt reparatia masini dar el nu a semnat in acest sens nici un act, iubitul meu a facut o cerere de demisie care ia prezenta-o dar acesta nu a fost de acord cu asta si la amenintat spunand ca are el prieteni avocati si o sa rezolve problema,si spuand sa stea in preaviz o luna in condittile in care pe contractul de munca scrie decat 15 zile, din ziua in care a fost data cerere de demisie nu sa mai prezentat la serviciu, iar acum patronul de la firma spune ca vrea sa il dea in judecata, vreau sa stiu daca e posibil lucrul asta pt ca pe el nu il obliga nimic sa stea sa lucreze acolo pe o anumita perioada pt a restitui aceai bani pt reparatie

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste termenul de preaviz, acesta intr-adevar este de 15 zile si nu de 30. Mai mult, demisia trebuia inregistrata de catre firma, iar in cazul in care angajatorul nu dorea sa o inregistreze, atunci trebuia sa fie trimisa cu confirmare de primire. Exista situatii in care preavizul nu trebuie respectat, insa in principiu acesta trebuie respectat. In caz contrar, angajatul poate fi tras la raspundere.

Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!