DWQA QuestionsLoviri si viol in mod nefiresc.
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In data de 3 iunie 2011, la ora 5 dimineata, faceam autostopul sa ajung la domiciliu. Trecand pe drum pe langa un PECO am vazut ca dupa mine vin 2 tineri. M-au ajuns din urma, m-au oprit si m-au intrebat unde merg. Spunandu-le ce si cum era, au cerut de la mine sa le fac sex oral. Eu am rezufat. Atunci unul dintre ei a inceput sa ma traga de maini cerandu-mi acelasi lucru. Eu drept aparare le-am spus ca daca nu ma lasa in pace, chem politia. La auzul acestora, initiatorul dialogului m-a lovit cu mana de 2 ori peste fata si cu piciorul de 2 ori in burta. Apoi amandoi m-au luat de maini si de picioare si m-au tras intre tufisurile de la marginea drumului. Acolo, amenintandu-ma cu moartea, m-au fortat sa ii fac initiatorului de conflict sex cu
mana. Pentru ca eu l-am rezufat, el mi-a intors mainile la spate, m-a asezat pe spate pe jos, s-a urcat pe mine si a incercat sa-mi bage in gura cu forta organul lui sexual. Vazand ca eu il refuz, m-a ridicat de pe jos, m-a luat de gat si amenintandu-ma ca ma omoara, m-a fortat sa-i fac sex oral. Totul a durat nu mai mult de 2 minute, pentru ca eu l-am piscat de penis de 2 ori, iar el crezand ca l-am muscat a spus ca-l doare si mi-a dat drumul. Apoi cineva le-a sunat pe mobil, ei au raspuns si imediat au plecat lasandu-ma pe mine intre tufisuri. Venind acasa, dupa o baie minutioasa, am plecat la politie si am depus plangere pentru loviri si viol in mod nefiresc (mentionez ca sunt din Ucraina si aici exista articol si pentru acest gen de infractiune in Codul Penal, si anume art. nr. 153). Pana in seara i-au gasit pe amandoi. Amandoi au recunoscut in scris si cu martori totul cum a fost si ca sunt vinovati. Hotararea mea a fost sa dau in judecata. In timp ce politistii adunau hartiile pentru dosar, la mine acasa au fost de doua ori rudele violatorului si au cerut sa ne impacat intre noi sau prin imtermediul politiei si sa-mi dea o recompensa baneasca in suma de 300 dolari americani (ca atata aveau). Eu i-am refuzat. Insa politistii au dus dosarul meu la procuror explicandu-i situatia si acesta analizand totul a spus ca: pentru ca violatorul nu a incheiat actul sexual, si anume pentru ca nu a ejaculat si nu am aceasta dovada, si anume sperma – sau macar secretii genitale (repet ca imediat dupa viol m-am spalat in baie minutios; imi era greata) – nu am dovezi legale in defavoarea lui. Politistii mi-au spus asa: daca violatorul isi ia avocat, acesta il invata cum sa vorbeasca. Chiar daca a recunoscut fapta la politie, poate sa invete sa spuna ca a fost amenintat de politie s-o faca. Astfel fiind situatia, mi s-a explicat si am inteles ca nu am nicio o sansa sa castig cauza. Politistii mi-au cerut sa retrag plangerea in schimbul recompensei banesti oferite de violator in suma de 500 dolari americani (de data asta), ceea ce am si facut. Pe mine nu ma incalzesc deloc banii acestia, eu am vrut ca violatorul sa fie pedepsit prin lege dupa toate articolele Codului Penal pe care le-a incalcat. Intrebarea mea este urmatoarea: daca continuam cu plangerea in instanta si nu aveam dovezile legale necesare (sperma), mai aveam sanse sa castig cauza? Si daca a fost bine ca i-am ascultat pe politisti si nu am mers personal la procuror? Vreau sa mentionez faptul ca politistii mi-au cerut bani pentru serviciile oferite (avand la mine cei 500 dolari recompensa primiti, le-am dat 100 dolari lor), din cauza asta nu am incredere in politie. Mai adaug ca amandoi tinerii care au facut asta cu mine erau la evidenta la politie (de aceea i-au gasit in aceeasi zi). Pot spera la dreptate?

Plus ca retragandu-mi plangerea, politistii pentru ca sa-mi inchida dosarul mi-au dictat sa scriu in declratie cum ca sexul oral a fost facut de comun acord.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Da, aveati sanse de castig mai ales ca acestia au recunoscut fapta. Trebuia sa continuati demersurile penale intrucat acesti infractori nu trebuiau iertati intrucat reprezinta un pericol pt societate. Din pacate problema este ca dvs. ati facut o declaratie prin care ai recunoscut ca a fost totul de comun acord, ceea ce inseamna ca nu ati fost fortata si astfel a existat o vointa comuna. Prin urmare, nu exista viol daca partile sunt de comun acord. In acest moment este dificil sa sustineti ca a existat un viol.