DWQA QuestionsLovirea unuei persoane
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Am 19 ani si cum o saptamana, am lovit un prieten de 16 ani, pentru ca mi-a lovit si stricat cu intentie un bun. Din pacate l-am lovit cam tare si i s-a umflat fata, i-am cerut iertare de mai multe ori pentru ca nu am vrut sa il ranesc asa tare. Cu toate acestea el a fost la spital si a depus plangere impotriva mea la politie. Am incercat sa vbesc si cu el si cu parintii lui dar se pare ca sunt porniti sa se razbune impotriva mea, ce se va intampla daca nu vor retrage plangerea si ce pot face ca sa ies din treaba asta cat mai ieftin?

,Multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Stimate domn,

Fapta dvs, individualizata prin numarul de ingrijiri medicale, va fi incadrata, probabil, la art.180 Cod Penal, care incrimineaza si pedepseste infractiunea de lovire si alte violente. Fiind vorba despre o infractiune la care punerea in miscare a actiunii penale se face la plangerea prealabila a persoanei vatamate, solutia optima poate fi reprezentata fie de retragerea plangerii astfel formulate, fie de impacarea partilor.

Daca nu isi retrage plangerea si nu este posibila impacarea partilor, dosarul penal, astfel cum este intrumentat de organele de cercetare penala, va fi inaintat procurorului care supravegheaza urmarirea penala, cu propunere motivata de incepere sau nu a umaririi penale impotriva dvs. Ulterior, confirmarea propunerii va insemna trimiterea dvs in judecata sub aspectul savarsirii infractiunii retinute in rechizitoriu, instanta de judecata urmand a dispune, in urma administrarii probelor, condamnarea sau nu a dvs.

Cu stima,
Av. Cristian WINZER