DWQA QuestionsLocuinta sociala – obligatii comune ocupant – primarie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna dimineata. Va rog frumos sa-mi dati un sfat in problema pe care v-o expun in continuare. Asadar, Primaria Bistrita mi-a repartizat o locuinta sociala si mergind sa depun actele solicitate spre a incheia contractul de inchiriere,(receptia blocului inca nu s-a facut de catre primarie intrucit constructia nu corespunde normelor legale)mi s-a spus ca trebuie sa achit suma de 250 ron pentru deschiderea utilitatilor. Din cite stiu, orice proprietar care inchiriaza o locuinta,este obligat sa o predea cu toate utilitatile in functiune, LUCRU CARE SE SPECIFICA IN ORICE CONTRACT DE INCHIRIERE. Prin urmare, Primaria isi deschide utilitatile pe banii mei(apa,gaz,curent electric)urmind sa-i transfere in contul celor 3 furnizori. Este legala aceasta solicitare ?
Va rog sa ma informati despre reglementarile legislative in materie precum si posibilitatile de actiune in cazul in care suma solicitata de Primarie este ilegala. Multumesc si astept raspuns.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In principiu aveti dreptate relativ la contractul de inchiriere, insa poate exista o clauza speciala prin care dvs., in calitate de chirias, sa fiti de acord cu plata acelor bani pentru utilitati.

Recomandat este sa lecturati Noul Cod Civil, incepand cu articolul 1.777

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!