DWQA QuestionsLoc de munca si sedere in strainatate
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Eu sunt cetatean roman, dar de moment sunt in Portugalia. Sunt aici deja de vreo 6 ani cu prietenul meu care este Englez.
Prietenul meu are o casa in Anglia, si acum as dorii sa ma duc acolo sa traiesc cu el (in Septembrie).
Va rog sa ma sfatuiti, odata ce ajung in Anglia care este primul pas care trebuie sa il fac ca sa pot sa stau acolo legal, pe cine trebuie sa contactez si unde trebuie sa ma duc.
Bineanteles as dori sa imi gasesc un loc de munca si sa lucrez acolo. Am citit pe internet, pentru ca sa lucrez o sa am nevoie sa apelez pentru un permis de lucru (work permit).
Va rog sa ma sfatuiti de unde trebuie sa imi iau un permis de lucru de acesta.
Inca un lucru, cand ajung la aeroport la intrare in Anglia, imi vor cere vreo documentatie, inafara pasaportului sau cartea de identitate, imi trebuie vreun alt document ca sa pot sa intru in Anglia?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Pentru a calatori in Anglia nu va trebuie decat buletinul sau cartea de identitate. Cel mai recomandat pentru dvs. ar fi ca in momentul in care ajungeti in Anglia, sa luati legatura cu cei de la Ambasada Romaniei intrucat acestia sunt obligati sa va ajute in toate demersurile si problemele dvs.

In ce priveste munca, raspunsul este da in general, fiind nevoie de un permis de munca, permis care il poate lua angajatorul sau dvs. dupa caz. Ambasada Romaniei va poate ajuta de asemenea in aceasta problema.