DWQA Questionslitigiu salari compensatorii ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Ca urmare a reorganizarii institutiei, s-au infiintat 2 noi institutii (in locul celeilalte care s-a desfiintat) care au preluat personalul ! Acestia au introdus actiune pentru salarii compensatorii, unul din ei a deschis separat actiune in Constanta (institutia fiind din Bucuresti), si la primul termen nu a fost depusa intampinare!!
Mai pot depun intampinare la al doilea termen, in care sa invoc si lipsa capacitatii procesuale pasive a institutiei pe care o reprezint???
Este competenta instanta de la domiciliul reclamantulu?
PS: personalul a fost preluat pe cele 2 noi institutii, insa cel din Constanta nu a fost preluat de institutia pe care eu trebuie sa o reprezint acum, ci de cealalta institutie!!!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Puteti depune intampinare daca va incadrati in prevederile art. 118 Cod procedura civila care prevad: „In cazul in care paratul nu este reprezentat sau asistat de avocat, presedintele ii va pune in vedere, la prima zi de infatisare, sa arate exceptiile, dovezile si toate mijloacele sale de aparare despre care se va face vorbire in incheierea de sedinta; instanta va acorda, la cerere, un termen pentru pregatirea apararii si depunerea intampinarii. „. In cazul in care nu va aflati in normele prevazute de art. 118, atunci puteti depune intampinarea ca „note scrise”, iar in ce priveste exceptia instanta ar putea aproba discutarea exceptiei chiar daca o invocati in fata ei.
In litigiile de munca, instanta competenta este instanta in a carei circumscriptie reclamantul isi are domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, sediul conform art. 284 alin. 2 Codul Muncii.