DWQA Questionslipsa ROI
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Daca au trecut noua luni de la infiintarea unei firme si inca nu s-a intocmit Regulamentul de ordine interioara, in cazul in care angajatorul ar dori o concediere a salariatilor din motive economice mascata de o concediere disciplinara, pentru a nu fi nevoit sa suporte unele cheltuieli, poate ‘fabrica” niste fapte cu niste sanctiuni in afara ROI, daca nici CCM de ramura sau local nu exista ?
Dar daca intocmeste un ROI la repezeala cat sa se inventeze o fapta anterioara emiterii/aducerii la cunostinta a ROI?
In acest caz ce articol de lege ar incalca?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Conform Codului Muncii actualizat intocmirea regulamentului intern la nivelul fiecarui angajator se realizeaza �n termen de 60 de zile de la data intrarii �n vigoare a prezentului cod sau de la data dob�ndirii personalitatii juridice a angajatorului. Ca atare, lipsa unui astfel de regulament afecteaza implicit conditiile de concediere a salariatilor.

Insa, problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala detaliata, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!