DWQA Questionslipsa discernamant
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Un chirias ales presedinte de asociatie in mod abuziv, poseda certificat de handicap mintal emis dupa trei ani de la demisia din aceasta functiepentru motive de sanatate. Pe tot parcursul asa zisei acrivitati ca presedinte, a fost nevoie ca altcineva sa intocmeeasca procese verbale ale adunarilor generale si alte acte. In anul urmator eliberarii certificatului de handicap mintal, este citata asociatia de proprietari ca debitor fata de un furnizor, intr-un proces civil pentru somatie de plata. In citatie nu este precizat numele reprezentantului legal, dar este specificat ultimul domiciliu ca fiind la apartamentul fostului presedinte, care nici nu a mai fost inlocuit cu altul (nimeni din asociatia care l-a pus abuziv in functie, nu doreste sa isi asume vreo obligatie, caci nu exista vicepresedinte, comisie de cenzori etc). Este obligat fostul presedinte sa raspunda acestei citatii daca nu mai este in aceasta functie? Daca da, ce probe sunt necesare pentru a dovedi lipsa discernamantului in momentul investirii lui in functia de presedinte?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In mod normal fostul presedinte nemaifiind reprezentantul asociatiei nu poate sta ca facand parte din cadrul asociatiei de proprietari. Astfel, nu este obligatorie raspunderea la cererea formulata, insa este indicat sa formulati o cerere prin care sa puneti in vedere instantei ca nu mai sunteti presedintele asociatiei.

Problema lipsei discernamantului in momentul numirii presedintelui excede obiectului acestui litigiu, insa o dovada destul de puternica ar fi un eventual act doveditor al starii de handicap.