DWQA Questionslegislatia privind agentul imobiliar
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, as avea nevoie de un sfat. Am incheiat un contract cu o agentie imobiliara, iar agentul s-a dovedit foarte neserios. Apartamentul care l-am achizitionat mi-a fost prezentat de el(am semnat asta), la sugestia mea – eu il gasisem propus spre vanzare si am insistat sa il vad desi intr-o prima faza imi spusese ca ba ‘e distrus’, ba apoi ca s-a vandut deja, in rest nu a avut absolut nicio impicare in proces [b]SI[/b] mi l-a prezentat ca fiind imposibil de negociat si la un pret mai ridicat decat ceruse proprietarul. Ce pot face in aceasta situatie? Cui sa ma adresez cu o plangere? Sa ii platesc comisionul integral iar apoi sa adresez plangerea? Va multumesc pentru orice sugestie

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care implicarea agentului a fost inexistenta sau defectuoasa, atunci nu aveti de ce sa-i platiti comisionul intrucat acesta nu si-a respectat obligatiile. Desigur ca trebuie verificat contractul pentru a va acorda un raspuns concret, insa atata timp cat o parte nu-si respecta obligatiile, atunci implicit nu-si primeste nici dreptul.

In ce priveste plangerea, nu inteleg la ce va referiti prin plangere. Daca ar fi o problema de comision sau de nerespectarea clauzelor, atunci puteti rezolvi contractul de prestari servicii.

Insa, pentru un sfat concret, trebuie verificat mai intai contractul de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!