DWQA QuestionsLegalitatea concedierii ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Cat de legala este concedierea unuia dintre soti angajati ai aceleiasi firme, printr-un program de disponibilizari colective, fara a tine cont de competenta?
Ce sanse de reusita ar avea o actiune in instanta impotriva firmei respective invocand Codul muncii : ART. 5 – Principiul egalitatii de tratament
(1) In cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii si angajatorii.
(2) Orice discriminare directa sau indirecta fata de un salariat, bazata pe criterii de sex, orientare sexuala, caracteristici genetice, varsta, apartenenta nationala, rasa, culoare, etnie, religie, optiune politica, origine sociala, handicap, SITUATIE SAU RESPONSABILITATE FAMILIALA, apartenenta ori activitate sindicala, este interzisa.
Multumesc anticipat!
Toate bune!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Angajatorii ar trebui sa tina seama de criteriul competentei, existenta unor sanctiuni disciplinare, sau alte criterii specifice, legate strict de activitatea profesionala, si nu viata familiala. In situatia in care motivul concedierii dvs. priveste in mod direct situatia sau responsabilitatea familiala si puteti dovedi cu inscrisuri, martori sau interogatoriu ca aceste motive au stat la baza concedierii dvs., atunci aveti sanse de reusita.