DWQA QuestionsLegalitate publicare link catre documente
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara.
Am un site de tip blog in care as vrea sa scriu un articol despre codurile de proiectare europene in constructii care s-au adoptat in aceasta perioada 2010-2011 si in Romania. As vrea sa public toata lista de coduri pe site, iar pentru ca pentru unele coduri am gasit printr-un simplu google copii ale acestora pe site-uri de stocare ale documentelor (de tipul scribd, scritube) ma gandeam sa pun linkuri in site-ul meu catre aceste copii, pentru ca cei interesati sa le poate accesa.
Din punct de vedere legal este o problema? Pentru ca eu nu gazduiesc niciun astfel de document pe serverul meu, pe site-ul doar informez cititorii de existenta acestor linkuri.

Mentionez ca aceste coduri sunt distribuite de asociatia romana de standardizare, dar este posibil ca aceste copii gasite pe internet sa nu fie ultimele versiuni ale codurilor.

Nu stiu sigur cum este aceasta situatie si sunt chiar neclar.

Multumesc de atentie.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Raspunsul este afirmativ, puteti pune link-uri pe situl dvs cu privire la destinatia acelor documente. Avand in vedere ca acestea deja se afla pe situri publice si mai ales ca sunt informatii publice, atunci nu exista nicio problema in postarea de link-uri pe blogul dvs.