DWQA Questionslamuriri amenda rovinieta aparuta la taxe si impozite
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,m-am trezit ca am o amenda la taxe si impozite de acum 2 ani,asta in conditiile in care anul trecut am platit impozitul la autoturism si nu figuram cu nici o amenda.Mentionez ca nu am fost instiintat nici la adresa mea de domiciliu de aceasta amenda timp de 2 ani.Ce pot sa fac in conditiile astea?
Va multumesc anticipat

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In aceste conditii va trebui sa faceti o cerere catre Administratia financiara prin care sa cereti lamuriri cu privire la aceasta amenda. Acestia sunt obligati sa va raspunda la aceasta cerere (pe care ar fi indicat sa o trimiteti cu confirmare de primire) in termen de 30 de zile.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Am luat o copie dupa Procesul Verbal de la Administratie.Unde trebuie sa-l trimit cu confirmare de primire, ca nu am inteles?.Pot sa fac contestatie chiar daca ei spun in procesul verbal ca am fost instiint si ca au avut si martor? Cum pot sa demonstrez in conditiile astea ca nu au dreptate si ca nu am fost instiinta?
Va spun sincer ca eu nu am fost instiintat de aceasta amenda,ca daca stiam de ea in timp util,plateam jumatate,cum era normal.

Va multumesc frumos!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In acest caz nu mai trebuie sa-l trimiteti nicaieri ci eventual ataca in instanta. Insa, in instanta, va trebui sa dovediti ca la vremea acea aveati intr-adevar rovinieta, in caz contrar trebuind sa verificati daca nu exista un caz de nulitate prevazut de OG 2/2001. In ce priveste comunicarea, acestia vor trebui sa dovedeasca comunicarea.

Sfatul meu este sa consultati un aovcat si sa-i prezentati toate actele pentru a primi un raspuns concret la problema dvs.