DWQA Questionsla semnarea unui contract de v-c se predau toate actele in original cumparatorului?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago
7 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

R?spunsul este negativ �ntruc�t aceste acte sunt personale Dvs. Pentru a nu avea nicio problema vanzatorul, acesta va trebui sa-si �nscrie contractul la cartea Funciara.

Puteti eventual sa faceti copii legalizate dupa acte si sa predati vanzatorului, insa nu actele in original deoarece ulterior nu puteti face dovada dvs. a fostei proprietati.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

pai si atunci,de ce notarul unde am facut actele de vanzare cumparare ma obliga sa-i predau toate actele in original fam care a cumparat ap meu? exista cumva vreo lege unde sa se specifice clar ca aceste documente,respectiv istoricul casei,nu se predau sub nicio forma?va multumesc

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Documentele se prezinta la notar in original si la momentul incheiarii contractului, insa nu se predau toate noului cumparator. Notarul va emite noul contrac de v/c in baza actelor dvs. care atesta proprietatea. Nu puteti preda certificatul de mostenitor, spre ex., vanzatorului, intrucat ulterior dvs. nu mai aveti cum sa faceti dovada calitatii dvs. de mostenitor decat eventual prin emiterea unui duplicat.

Puteti incepe prin a verifica legea nr. 36/1995.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

va multumesc din suflet pt raspunsul dvs. mai ales ca nu stiam ce sa fac,dat fiind ca joi trebuia sa le predau pe toate asa cum m-au anuntat de la notariat.mii de multumiri inca odata!!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Raspunsul este negativ, cel putin un contract in original trebuind sa va revina si dvs. in calitate de vanzator.