DWQA Questionsintrare in evidenta somaj chiar daca esti angajat
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

1. Daca un angajat este nemultumit de locul de munca actual, neprimind salariul de mai mult timp, iar angajatorul intarzie sa il demita, angajatul poate solicita sa fie luat in evidenta la somaj pentru cautarea altui loc de munca? 2. Daca da, ce acte sunt necesare? 3. Este necesara si vreo adeverinta de la locul de munca actual? 4. Daca da, ce trebuie sa contina acea adeverinta, daca angajatorul nu vrea sa il demita pe angajat? 5. Dar daca angajatorul refuza sa ii dea acea adverinta, ce poate face angajatul? 6. Cum poate fi determinat angajatorul fara a se recurge la instanta?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. Da, poate fi luat in evidenta daca doriti schimbarea locului de munca.

2. In principiu este nevoie sa completati anumite formulare, de copie de pe buletin, actele de studii si de calificare, adeverinta medicala si eventual de adeverinta ca sunteti salariat. Insa cel mai recomandat ar fi sa discutati direct cu cei de la Agen?ia pentru ocuparea for?ei de munc? a jude?ului de care apartineti/municipiului Bucure?ti.

3,4.. Exista posibilitatea sa fie nevoie si de o astfel de adeverinta, care sa prevada ca sunteti angajat in cadrul unitatii respective.

5,6. Il puteti actiona in instanta, fiind singura metoda de a-l obliga.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!