DWQA QuestionsIntampinare Depunere
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna dimineata,
Am fost chemata in judecata de fostul sot pentru reducerea pensiei de intretinere pe care trebuie sa o plateasca copilului.
Am urmatoarele intrebari catre dvs ca specialisti:
1. Intentionez sa depun Intampinare. Se accepta sa o depun personal la termen in instanta?
2. De cand se aplica modificarea pensiei de intretinere: de la data introducerii actiunii sau de cand hotararea ce urmeaza a se da este definitiva si irevocabila?
Fac precizarea ca am fost citata in aceasta cauza cu doar o saptamana inainte de termen. Pe citatie nu scria nici ca este insotita de copia cererii de chemare in judecata si nici ca am dreptul sa depun intampinare cu 5 zile inainte de termen.
Asa ca am fost nevoita sa aman cauza pentru a-mi fi comunicata copia actiunii si pt. a-mi pregati apararea. Am obtinut un alt termen la doar 2 saptamani de la amanare.
Conform unor raspusuri de pe forumurile juridice ar trebui sa depun cererea cu cel putin 5 zile inainte de termen, caz in care de fapt imi mai ramane doar o saptamana pentru a-mi pregati apararea.
Daca pe citatie nu mi s-a impus acest lucru, imi este acceptata intampinarea la urmatorul termen depusa direct in instanta?

3. Am constatat ca cererea de chemare in judecata este semnata cu numele reclamantului, dar nu este semnatura lui. La fel si imputernicirea avocatiala prin care este reprezentat. La dosar sunt 2 inscrisuri pe care este semnatura lui reala si diferenta este evidenta. Este un motiv suficient acesta de a solicita si obtine respingerea actiunii?
Daca nu, cum as putea utiliza acest fals in inscrisuri?

Va multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

1. Intampinarea trebuie depusa cu 5 zile inainte de primul termen. O puteti depune si la termen, insa vi se poate invoca tardivitatea depunerii si sa nu vi se ia in considerare ce ati precizat in intampinare. Daca nu aveti avocat, atunci apreciez ca instanta va lua in considerare si daca depuneti intampinarea la termenul de judecata.
2. In mod normal modificarea se aplica de la data introducerii actiunii insa avand in vedere ca este vorba de o reducere a pensiei, exista posibilitatea sa se aplice de la data ramanerii ca definitiva si irevocabila.
3. Puteti invoca nesemnarea cererii, insa acest aspect nu este suficient pentru respingerea actiunii. De asemenea, inscrierea in fals nu este indicata atat timp cat nu ar avea niciun efect urmarit pentru litigiul Dvs.