DWQA QuestionsIntabulare abuziva
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am cumparat unteren in 1998 de la un proprietar ,legal ,cu act prin notariat inscris la reg. de transcr. de pe linga judecatoria din zona orasului meu.In actul cu pricina se specifica in prima parte ca nu este grevat de sarcini si servituti.Totusi in a doua parte sun mentionate vecinatatile [el fiind vecinul pe pe trei puncte cardinale iar pe sud scrie ca este drum. S-a apucat sa masoare fara acordul meu si suprafata de la sud,in speta drumul si si-a intabulat terenul inchizindu-mi accesul din toate partile..Paralel cu asta in timp mpeste drum am dobindit o alta proprietate care nu era a lui,prin hotarire judecatoreasca ,acum 2 ani. Odata cu drumul pe care si l-a insusit prin intabulare,a intabulat si malul abrupt pe care era drumul respectiv, dupa ce l-am terasat pe banii mei si cu ajutorul cumnatuluiu meu care lucra pe excavator,mal intarit de mine prin lucrari contra alunecariilor de teren ce mi-ar fi pus casa in pericol,casa construita pe terenul cumparat de la proprietarul abuziv. Deci pe scurt casa mea este construita legal pe terenul cumparat de la el,drumul din fata casei mele si l-a masurat fara acordul meu si l-a anexat la proprietate inchizindu-mi orice cale de acces,malul pe care l-am terasat si care acum este panta cu terase cu o inclinare totusi mai buna,l-a anexat si pe acesta la proprietatea lui iar incontinuarea jos la baza malului terasat proprietatea mea de 1300 m2 dobinditi prin hot. judecatoreasca emisa acum 2 ani,este despartita de restul proprietatii mele ,de acest lacom proprietar.ACUM VINDE UN TEREN PARALEL CU MINE SI MI-A MASURAT SI DIN SUPRAFATA TER. DE 1300M2 SA-L VINDA.Va multumesc ,si astept cu nerabdare un raspuns de la dvs.Cu stima Ichim c.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Care sunt pasii normali si legali sa actionez impotriva acestui abuz ? Urmeaza sa detin date si ca s-a facut si un abuz si faptul ca acest proprietar si-a capatat terenuri cu ajutorul unor angajati de la camera agricola a primariei unde sunt arendat ,el nefiind locuitor in satul respectiv. A mituit 3 martori care au fost folositi conf. legii 18/1991, pentru a dobindi terenuri vaste ,el nefiind niciodata proprietar ,sau inaintasii lui . Pe vremea cind PSD-UL ,conducea aceasta primarie prin reprez. primar si membrii din camera agricola,s-au comis abuzuri care au dus la ce se intimpla astazi cu aceste terenuri. Sunt in posesia numelor si faptelor celor care au fost mituiti cu terenuri de acest abuziv proprietar,care dealtfel nu ma lasa linistit,inclusiv oameni de la cadastru care i-au ajutat.Greseala lor e ca au ajutat un timpit,care le strica jocul acum. DRAGOMIR GHEORGHE se numeste si locuieste pe str. Transilvaniei, Buzau.Astept un raspuns de la dvs. si dupa ma gindesc sa apelez la serviciile DNA,pentru a face investigatii din urma,pentru ca deja o parte din coruptii abuzivi,s-au carat din primaria vadu-pasii.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Un prim pas este sa incercati rectificarea acestor probleme la Cartea funciara. Astfel, cei de acolo pot indrepta erorile comise la nivelul masuratorilor. In cazul in care sunteti refuzat, va trebui sa actionati in instanta.

Relativ la problemele de natura penala, indicat este sa formulati plangere penala.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!