DWQA Questionsinselaciune sau abuz de incredere – sau fals in declaratii publice ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua. va rog sa ma ajutati cu privire la o incadrare dupa cum poate fi (vezi titlul). de pe internet am cumparat in urma mai multor discutii avute cu vanzatorul un telefon mobil. toate bune si frumoase dar, cand am primit coletul nu era nici pe departe ceeace sustine vanzatorul adica: NOU si SIGILAT. valoarea prejudiciului este de 600 lei + 50 lei taxa expediere colet pe care le-am platit la destinatie cu ramburs. situl de pe care sa executat tranzactia mi-a promis ca ma sprijina in acest demers cu tot ce este posibil. precizez ca am adresa de expediere a vanzatorului inclusiv doua numere de telefon mobil ale acestuia. in plus a si discutiile purtate intre noi prin e-mail (yahoo) prin care chiar el recunoaste ca este schimbata carcasa si ca este lipit cu superglue telefonul. multumiri anticipate cu respect Lucian Laslea. o zi frumoasa sa aveti. adresa mea de e-mail este laslea_lucian@yahoo.com

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Fapta constitutie doar inselaciune si va trebui sa formulati o plangere penala in acest sens (daca nu ajungeti la un consens cu vanzatorul sa va schimbe telefonul), plangere pe care sa o depuneti la sectia de politie sau parchetul din raza domiciliului dvs. In cadrul acestei plangeri ar fi indicat sa va constituiti si parte civila cu suma de bani pe care ati achitat-o (pentru a va recupera banii). In plangere va trebui sa precizati toata situatia si sa indicati toate numerele de contact si orice alte elemente de identificare.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Din punctul meu de vedere fapta constituie inselaciune.
Puteti depune plangere penala,la poplitie sau parchet., plangere pe care va trebui sa o sustineti prin probele pe care le detineti.