DWQA QuestionsInregistrare domiciliul nou ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna. eu m-am casatorit si vreau sa ma inregistrez la noul domiciliu, al sotului. unde trebuie sa ma adresez si ce acte trebuie sa prezint?
multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Dvs trebuie sa va prezentati la SPCLEIP -Serviciul Public Local de Evidenţă Informatizată a Persoanelor – de care aparţine aparţine localitatea unde titularul îşi stabileşte noul domiciliu. Documentele necesare sunt:
– chitanţă de 7 lei de la Primăria localităţii unde se află sediul SPCLEIP;
– timbru fiscal de 1 leu.
– certificat de naştere solicitant (original+fotocopie);
– după caz, certificat de căsătorie sau hotărâre de divorţ rămasă definitivă şi irevocabilă a solicitantului (original+fotocopie)
– actul de spaţiu3 prin se care face dovada domiciliului (original+fotcopie);.
– declaraţia de consimţământ a titularului locuinţei (se dă pe verso la cererea tip);
– certificatele de naştere ale copiilor în vârstă mai mică de 14 ani (care nu posedă carte de identitate) (original+fotocopie)
– solicitantul va preda BI/CIP/CI+CA[6] vechi în stare intactă
– fotocopie dupa CI şi/sau CA, după caz.

În plus solicitantul trebuind să prezinte şi o declaraţie de primire în spaţiu de la titularul actului de spaţiu cum că acesta (titularul) este de acord cu primirea în spaţiul său de locuit a solicitantului, declaraţie pe care titularul o dă în faţa funcţionarului de la ghişeul SPCLEIP arondat, pe verso-ul cererii, în momentul depunerii actelor pentru solicitarea de schimbare de domiciliu, iar în cazul în care titularul este netransportabil, declaraţiea se dă separat în faţa agentului de post (în mediul rural) ori agentului de proximitate (în mediul urban).
La schimbarea de domiciliu se emite un nou CI.