DWQA QuestionsInformatii despre proprietatile unei persoane fizice
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

De unde pot afla care sunt proprietatile unei persoane fizice pentru a-i aplica sechestru (pentru o datorie)? Cine are dreptul (sau obligatia) de a cauta aceste proprietati (in caz daca eu nu am acest drept ) ?
Care este procedura de aplicare a sechestrului?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu proprietatile se pot afla de la Administratia financiara de care apartine respectiva persoana. Daca este vorba de o alta localitate in afara de cea a domiciliului debitorului, ar trebui verificat la Administratia financiara din acea localitate.

Indicat ar fi sa luati legatura cu un executor judecatoresc pentru a trimite adrese catre Administratia financiara si pentru a pune sechestru pe bunuri.

Aplicabile sunt dispoztiile urmatoare (presupunand ca situatia in situatia unei executari silite):

Art. 411
Daca in termen de o zi de la primirea somatiei debitorul nu plateste suma datorata, executorul judecatoresc de pe langa instanta de executare va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmaribile ale debitorului, chiar daca acestea sunt detinute de un tert.
In cazul in care exista pericol evident de sustragere a bunurilor de la urmarire, la cererea creditorului sau a executorului judecatoresc, presedintele instantei de executare va putea dispune, prin incheiere irevocabila, data fara citarea partilor, ca o data cu inmanarea somatiei sa se aplice si sechestrul.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in straintate[/link]