DWQA QuestionsInfiintare revista ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

CARE SUNT PASII DE URMAT PENTRU INFINTAREA SI LANSAREA PE PIATA A UNEI REVISTE DE PUBLICITATE CU DISTRIBUTIE GRATUITA? DE ASEMENEA, AS VREA SA VA MAI INTREB CE TAXE SI IMPOZITE TREBUIE PLATITE SI DACA SUNT NECESARE APROBARI SPECIALE?
VA MULTUMESC SI ASTEPT CU NERABDARE RASPUNSURI

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Casarea(anularea) mai poate fi obţinută si prin calea extraordinara de atac a contestatiei in anulare, desigur dacă este incident unuldintre cazurile prevăzute de art. 317/318 cod procedura civilă. Sesizarea CEDO o puteţi face încă după finalizarea recursului, nefiind necesar a aştepta pronuntarea asupra revizuirii sau contestatiei in anulare.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Pentru înființarea unei reviste, trebuie sa aveți un cod ISSN, care se cere prin intermediul unei edituri, daca Dvs sunteti persoana particulara. Cea mai simpla varianta este sa obtineti codul ISSN – este gratuit ! – prin intermediul site-ului
RevistaScolara.ro.
Desi este destinata revistelor scolare, site-ul gazduieste si reviste nescolare.
Tot acolo se poate si găzdui revista, in format electronic, fiind accesata de oricine, gratuit, asa incat si distribuția revistei este rezolvată.
In aceasta varianta, neplatind nimic si nereîncasând nimic, nu trebuie sa plătiți taxe si impozite, nici nu aveti nevoie de aprobari speciale. Singurul risc este ca editura sa nu accepte înființarea revistei, daca nu are un continut în afara politicii sale (să nu fie o revistă pentru adulţi, ori ofensatoare, etc).
Vă doresc succes !