DWQA QuestionsInfiintare club sportiv ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua,doresc sa infiintez un club sportiv si as dori sa stiu care este procedura si de ce acte as avea nevoie

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand puteti constitui un Club sub forma de asociatie, persoana juridica de drept privat fara scop patrimonial, reglementata de catre Ordonanta 26/2000. Este obligatoriu ca in denumirea persoanei juridice sa apara denumirea de club, tinand cont ca asociatiile sportive sunt structuri sportive fara personalitate juridica, iar asociatiile nu sunt structuri sportive. Cluburile sportive, vor respecta prevederile specifice din normele si regulamentele federatiilor nationale din ramura de sport respectiva. Scopul Clubului il constituie desfasurarea de activitati sportive intr-una sau mai multe ramuri de sport, respectiv selectionarea, initierea si pregatirea de sportivi in acest domeniu, participarea la competitii sportive interne si internationale, precum si alte activitati conexe acestora.
Obiectivele Clubului decurg si din reglementarile federatiilor sportive nationale, precum si din statutele si regulamentele federatiilor sportive internationale. Cluburile sportive nu pot avea in scopul pentru care s-au infiintat, activitati apartinand altor domenii de activitate.
Deci, in primul rand trebuie sa urmati toti pasii prevazuti pentru infiintarea unei societati. In plus, fata de pasii normali a infiintari unei asociatii, va trebui sa faceti inregistrarea in Registrul sportiv se face pe baza a doua cereri, cererea de inregistrare in Registrul sportiv si cererea de avizare a constituirii structurilor sportive, semnate si stampilate, formulate de reprezentantul legal al fiecarei structuri sportive.