DWQA QuestionsIndemnizatie pentru cresterea copilului in caz de neplata cotizari ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Doresc sa ma ajutati sa rezolv problema: Sunt angajata din 2008 la prezentul angajator. Sunt insarcinata. Din noiembrie 2009 angajatorul nu a mai avut bani sa plateasca asigurarile sociale de sanatate. Declaratiile in schimb au fost depuse. Cand va incasa bani, angajatorul isi va achita restantele la stat. Mie ca angajat mi-au fost retinute sumele reprezentand toate cotizatiile deci la mine stagiul de cotizare este complet.
Intrebarea mea este : Daca angajatorul meu nu a platit efectiv datoriile la stat dar a depus declaratiile si mi-a retinut contributiile din salariul meu…eu primesc indemnizatia pentru cresterea copilului pentru cei 2 ani de concediu de ingrijire si crestere copil? Va multumesc foarte mult si astept un raspuns.

Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform Ordonantei 148/2005, beneficiaza de indemnizatie persoanele care „au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal” iar „Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, se întelege: venituri din salarii, venituri din activităti independente, venituri din activităti agricole, aşa cum sunt definite de această lege.” Prin urmare, faptul ca inca nu s-au platit efectiv cotizarile nu inseamna ca dvs. nu ati realizat venituri supuse impozitarii mai ales ca aceste venturi sunt inregistrate, declaratii au fost depuse si contributiile retinute. Totusi, indicat ar fi sa se plateasca respectivele cotizari intrucat acestea se retin in vederea platii si nu se retin pentru o viitoare plata.