DWQA QuestionsIndemnizatie pentru cresterea copilului cu stagiu de munca in Spania
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, sunt de cetatenie Romana, in prezent locuiesc in Spania, unde am drept de munca, urmeaza sa am copil si as dori sa stiu daca pot sa beneficiez in Romania de toate drepturile inclusiv indemnizatia pentru cresterea copilului, daca pentru a indeplini conditiile de stagiu de cotizare as achita in Romania toate sumele aferente. Care sunt pasii si formalitatile? Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Conform OUG 111/2010 privind concediul pentru indemnizatia copilului:

�n vederea acord?rii drepturilor prev?zute la alin. (1), persoanele care au realizat activit??i profesionale �n statele membre ale Uniunii Europene sau �n alte state care aplic? prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European ?i al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate social? ?i ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European ?i al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere �n aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate social?, denumit �n continuare Regulament, beneficiaz? de totalizarea perioadelor de activitate realizate �n aceste state �n condi?iile prev?zute de acesta.

Prin urmare, raspunsul este afirmativ, insa cel mai recomandat este sa lecturati Regulamentul indicat mai sus.

De asemenea, ar fi bine sa luati legatura fie cu Ambasada Romaniei din Spania sau cu cei de la Directia Generala de Asistenta sociala si protectia copilului (care au sediul de obicei in Primaria unde urmeaza sa locuiti in Romania) unde va trebui sa depuneti dosarul pentru indemnizatie.