DWQA QuestionsIndemnizatie pentru copil ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

: Buna ziua.Am o intrebare: o viitoare mama,studenta, fara loc de munca,poate primi idemnizatia pt copil daca nu este casatorita?se poate beneficia de iedemnizatie daca parintii nu sunt casatoriti? Multumesc anticipat

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din normele metodologice reiese ca beneficiaza de drepturile prevazute de O.U.G. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului (concediu si indemnizatie crestere copil respectiv stimulent) oricare dintre parintii firesti ai copilului, precum si persoana careia i s-a incredintat copilul in vederea adoptiei, care a adoptat copilul, care are copilul in plasament ori in plasament in regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore, denumite in continuare persoane indreptatite, daca acestea indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

a) sunt cetateni romani sau, dupa caz, cetateni straini ori apatrizi;
b) au domiciliul sau resedinta in Romania, conform legii;
c) locuiesc impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile (concediu si indemnizatie crestere copil respectiv stimulent) si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

Fata de inexistenta unei dispozitii referitoare la obligativitatea ca parintii copilului sa fie casatoriti, consideram ca aveti dreptul de a beneficia de indemnizatia legala pentru copilul dvs.

Cu stima,
Av. Cristian WINZER