DWQA QuestionsIndemnizatie de somaj dupa indemnizatie de crestere copil din 2010
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Din luna mai 2010 beneficiez de indemnizatie de cresterea copilului pe o perioada de 2 ani. In plata acestei indemnizatie am intrat din somaj, care se termina la sfirsitul lunii mai 2010 ( circa 10 zile diferenta). As dori sa-mi comunicati daca la terminarea indemnizatie de cresterea copilului, am dreptul la acordarea indemnizatiei de somaj, asa cum prevede art. 22, alin. 1 din OUG 111/2010, conform caruia : ” Perioada in care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin. (1), art. 6, art. 9 alin. (5) ?i (6) si art. 10 constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor de pensie in sistemul public si a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare „. Deci am sau nu dreptul la indemnizatie de somaj, pe o perioada de 9 luni, intrucat am peste 5 ani vechime in campul muncii, si nu pentru diferenta de 10 zile ramse din somajul anterior intrarii in plata indemnizatiei pt cresterea copilului. Astept raspunsul d-voastra.
PS. M-am interesat telefonic la ajofm si mi s-a comunicat ca nu as avea dreptul la 9 luni de somaj ci la 10 zile. E corect. Eu cred ca nu atata timp cat art. 22, alin. 1 din OUG 111/2010, prevede clar ca cei doi ani constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor ………stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca. As avea sorti de izband in eventualitatea promovarii unei actiuni la instanta de judecata in cazul refuzului ajofm la expirarea celor 2 ani (luna mai 2012). Daca da ce fel de actiune si la ce instanta (judecatorie , tribunal) Cu deosebita stima si consideratie.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar in cazul dvs. exista posibilitatea ca dreptul dvs. de somaj sa cuprinda doar diferenta de 10 zile ramasa, insa, problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala detaliata, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!