DWQA QuestionsIndemnizatie copil, si/sau…??
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Cum ma puteti sprijini?. Am terminat anul I cand am aflat ca sunt insarcinata, am inghetat anul,eu si sotul meu care si el a terminat anul I,si am asteptat sa se nasca minunea care are acum 2 luni.Noi,la 21 de ani abea impliniti nu am apucat sa lucram,doar ca mai faceam asigurari in regim de colaborator pt care am platit impozit pe venit timp de 2 ani si ceva,doar ca am incheiat contractul in luna decembrie pt ca fiind insarcinata nu am mai avut activitate si in aprilie cand am nascut am aflat ca din cauza ca nu am realizat venituri pana in momentul in care am nascut nu voi beneficea de indemnizatie de cresterea copilului.Noi ca tineri de ce nu primim niciun fel de ajutor? Pt ca la un moment dat vom termina si noi studiile si ne vom angaja.
Ce putem face pt ca suntem tineri casatoriti cu un copil si avem ca venit doar alocatia lui si ce mai castiga sotul din consultanta financiara (in 4 luni a castigat 126 Ron) si am dori sa ne continuam si studiile?
Va multumin.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Aveti intr-adevar o situatia financiara delicata. Ati putea beneficia de un ajutor social, de alocatie familiala complementara, bursa pentru ajutor social in cazul studentilor activi. Din nefericire nu puteti beneficia de somaj sau de indemnizatia pentru cresterea copilului intrucat nu ati cotizat in ultimile luni. Din pacate serviciile de ajutor social se reduc drastic avand in vedere masurile de austeritate, insa va recomand totusi sa va informati mai in detaliu la Serviciul Ajutor Social din primaria de care apartineti.