DWQA QuestionsIncredintarea unei masini
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua.
am si eu o intreabare.
In luna iulie 2010, o persoana mi-a incredintat cheile de la masina de buna voie, fara sa il oblig, invocand motivul sa ii cumpar un pachet de tigari de la un magazin dintr-o localitate vecina.
Intorcandu-ma intr-o curba, am pierdut controlul volanului datorita conditiilor meteo nefavorabile(carosabil umed), si i-am avariat masina. I-am restituit o suma de bani, dar el vrea sa imi incarce cu alte facturi reparatia la o suma mult mai mare. Asi vrea sa stiu ce mi s-ar putea intampla daca nu asi avea de unde sa ii restitui suma solicitata. Va multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand respectivul domn ar trebui sa va cheme in judecata pentru a va putea opune plata unei sume de bani. In cazul in care acesta va castiga, se va putea indrepta impotriva bunurilor Dvs. pentru recuperarea banilor. Totusi, apreciez ca un astfel de dosar nu poate fi castigat atat de usor, mai ales ca respectivul trebuie sa dovedeasca ca intr-adevar avariile erau de o anumita valoare (prejudiciul in sine), ca masina nu era avariata inainte s.a.m.d. Mai mult, daca s-ar putea pune problema unui fapt fortuit si a lipsei vinovatiei Dvs., atunci nu ar putea fi vorba de un dosar castigat.