DWQA QuestionsIncredintare copil
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Ana Maria este o fetita de 8 ani, care merge la scoala, in clasa a II-a , Este nepoata mea, si se afla in ingrijirea mea, datorita faptului ca mama ei, respectiv fiica mea a divortat de tatal copilului, si neavand posibilitati sa o intretina mi-a incredintat-o mie. Am acceptat, fiindu-i mama, insa lucrurile au degenerat putin , si timpul a trecut,ea s-a interesat tot mai putin de Ana-Maria, sprijinul material s-a diminuat drastic, iar situatia in care ma aflu se descrie cam asa: -sotul meu a decedat in urma cu un am si jumatate, fiind bolnav de cancer, iar suportul meu financiar a decazut. -am incercat ulterior sa imi gasesc un job… am lucrat o perioada insa in momentul de fata sigura solutie este sa plec in strainatate unde am o sansa sigura sa castig niste bani pentru mine si Ana-Maria. Eu doresc sa o iau cu mine, deoarece in acesti 8 ani s-a atasat foarte mult de mine, si eu de ea si ar fi imposibil sa ne despartim. PROBLEMA este ca mama ei , fiica mea refuza sa imi acorde custodia, si in acelasi timp nici nu vrea sa ne ajute in vreun fel si efectiv ne blocheaza pe amandoua si ne condamna la o viata limitata. Legal Ana-Maria apare ca fiind fiica ei legitima si ca locuieste cu ea,insa in realitate chiar si cea mai simpla investigatie poate demonstra ca Ana-Maria locuieste si traieste alaturi de MINE.
Sa incercam intr-un fel LEGAL sa o determinam pe mama Anei-Maria, sa imi acorde custodia fetitei, ca si asa nu da nici un semn decat cand isi aduce aminte. Vreau sa o pot lua pe Ana-Maria cu mine sa ii ofer un trai pe care il merita si nu acesta viata aici unde mama ei doar in Messenger o considera „IUBITA LU MAMI”, insa cand are mai mare nevoie de ajutor, se face ca uita …. Astept un raspuns din partea dumneavoastra. VA MULTUMESC

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia data cel mai recomandat pentru Dvs. este sa formulati o actiune in instanta prin care sa solicitati incredintarea minorei, daca considerati ca obligarea parintilor la plata unei pensii de intretinere nu v-ar ajuta. Prin urmare, in situatia in care instanta va va incuviinta minora, atunci o sa puteti parasi tara fara acordul fiicei Dvs. In cadrul litigiului, va trebui sa dovediti cele precizate de catre Dvs. prin intrebare, si in acelasi timp sa mentionati ca doar Dvs. aveti grija de cea mica, pe mama ei neinteresand-o de cresterea, educarea si dezvoltarea acesteia.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Puteti incerca mai intai sa luati legatura cu cei de la Autoritatea tutelara intrucat acestia va pot ajuta in demersurile Dvs.