DWQA QuestionsInchiriere spatii sechestrate?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sunt interesat sa inchiriez un spatiu de la o societate ale carei spatii sunt sub sechestru ANAF si care pot fi scoase oricand la ,,licitatie”.Ma intereseaza ce trebuie stipulat in contractul pe care il fac cu societatea inca proprietara si libera sa faca contracte de inchiriere pe acest spatiu astfel ca viitorul proprietar(in cazul organizarii si adjudecarii licitatiei) sa nu poata modifica intervalul de inchiriere cat si cuantumul chiriei care specific, nu se situeaza sub pretul pietei actuale.(am patit acest lucru cu un alt spatiu ).Pot avea vreun avantaj la o eventuala licitatie?
Cu multumiri ILIESCU

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara Dl. Iliescu,

Conform art. 129 din Codul de procedura fiscala:

„(9) Inscrierea (n.n sechestrului la Cartea funciara) face opozabil sechestrul tuturor acelora care, dupa inscriere, vor dobandi vreun drept asupra imobilului respectiv”

Prin urmare, in situatia in care masura este notata la nivelul Cartii funciare, atunci contractul nu poate fi opus noului proprietar in conformitate cu art. 129. In situatia in care masura nu este inscrisa, atunci in cazul in care contractul se incheie pe o perioada mai mare de 3 ani, atunci v-as recomanda sa notati contractul de inchiriere in Cartea funciara. In situatia in care contractul se incheie pe o perioada de 3 ani sau mai mica, atunci v-as recomanda ca respectivul contract sa aiba data certa.