DWQA Questionsincetare CIM cu acordul partilor si clauza de returnare in timp a salariilor neplatite
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Daca angajatorul nu poate plati salariile pana la o anumita data, iar o concediere l-ar obliga la datorii mai mari decat o demisie sau o incetare CIM cu acordul partilor, este legala o incetare CIM cu acordul partilor care sa contina semnaturile ambelor parti, inclusiv pentru o mentiune din acelasi cuprins al acordului partilor, cum ca pentru perioada cuprinsa intre data… si… data…, angajatorul datoreaza salarii in valoare de…., pentru care angajatorul se obliga incepand cu data de ….sa isi achite datoria platind rate lunare de cate …? Daca nu, cum se poate inscrie creanta respectiva undeva?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul dvs. recomandat ar fi sa incheiati un contract de imprumut, intrucat o incetare a CIM cu clauza precizata de dvs. nu este reglementa de Codul Muncii. Prin urmare, pentru orice alte sume datorare, ati putea eventual incheia separat un Contract de imprumut, prin care societatea s-ar obliga la returnarea unei anumite sume conform intelegerii dvs.

Desigur ca aceasta creanta se poate inscrie in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare. Insa, trebuie sa aveti in vedere daca societatea nu are bunuri sau intra in faliment, dvs. nu o sa aveti cum sa va recuperatii banii silit decat daca exista bunuri pe societate sau conturi/venituri (in caz de faliment trebuind sa va inscrieti la masa credala).

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!