DWQA Questionsincalcarea proprietatii
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Din dorinta de a face o fapta buna am facut cu ocazia venirii primaverii curatenie pe proprietatea pe care o detine mama si noi copii ei(mostenire dupa tata care nu are succesiunea facuta) .Gardul cu unul din vecin este aproape cazzut ,ceea ce mi-a permis trecerea pe propritatea vecinului unde am facut curatenie si am taiat doi salcami.Mentionez ca vecinul respectiv si-a facut un gard la o distanta de aproximativ 70 – 80 cm de gardul meu (cel aproape cazut).Astfel intre cele doua garduri s-a creat sa zicem o zona neingrijita .Sub acest motiv am intrat in aceea zona pentru a face curat.Acum vecinul pretinde ca ma da in judecata pentru violare de domiciliu, incercand sa de-a o alta conotatie celor intamplate.,Ce ma sfatuiti??

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va sfatuiesc sa stati linistit intrucat daca ati facut doar curat in acea zona in care nu exista gard, nu se poate considera violare de domiciliu. Mai mult, vecinul va trebui sa dovedeasca ca a existat o violare de domiciliu si nu doar sa sustina aceste lucru.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Potrivit art. 192 cod penal violarea de domiciliu „‘consta in patrunderea fara drept, in orice mod, intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea, fara consimtamantul persoanei care le foloseste sau refuzul de a le parasi la cererea acestuia”‘

Avand in vedere cele relatate de dvs., dupa parerea mea, nu sunt intrunite conditiile de existenta a infractiunii de violare de domiciliu.

Av. Paula Nedelcu