DWQA Questionsincalcarea art.43 din codul familiei si art.16,art.33si art.34.al.2 din legea 272/2004 ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Problema mea este urmatoarea:
Din15 mai ac. nu am mai petrecut cu copilul meu nici macar o zi din saptamana doearece fosta mea soacra a hotarit ca sa nu mai am nici un contact cu copilul nici eu si nici parintii mei, aceasta hotarire este consemnata in declaratia de martor in cadrul procesului.
Daca in timpul anului scolar mergeam la gradinita ca sa vad copilul si sa stau cu el cat imi permiteam din timpul programului de la servici,dupa incheierea anului scolar nu am mai va zut copilul si nici nu mi-a mai raspuns la telefon fosta sotie.Daca merg la domiciliul fostei sotii ma tem ca se v-a ajunge la o situatie comflictuala deoarece fosta sotie locuieste impreuna cu concubinul ei.
Va rog sa imi spuneti daca pot sa fac plangere penala impotriva fostei mele sotii si a fostei mele soacre,daca sunt prevazute pedepse pentru abuzul pe care il savarsesc ele.
Care sunt caile pe care trebuie sa le urmez pentru a putea sa beneficiez de dreptul meu de parinte.
Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In situatia in care exista o hotarare judecatoreasca care sa ateste un eventual program de vizitare, atunci desigur ca puteti formula o plangere penala pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. In situatia in care va aflati in cadrul unui proces in derulare, atunci recomandarea este sa solicitati si un program de vizitare, tocmai in vederea posibilitatii dvs. de a va exercita drepturile si a fi acoperit de un posibil abuz al sotiei si soacrei dvs.