DWQA QuestionsIncadrare in grad de handicap
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, am o cunostinta de 48 de ani, care de la varsta de 10 ani a fost diagnosticat cu „Tulburare de comportament”.Omul nu este violent nici retard (cred eu) dar are o dezvoltare intelectuala minima.A fost internat in repetate randuri la Spitalul A. Obregia, si se afla in evidentele acestor cadre medicale. Anii multi a fost catalogat cu „handicap psihic” grad 2 (accentuat) apoi in 2009 trecut la nivelul 3 de handicap, desi starea lui este aceasi de zeci de ani. Anul trecut in 2010 fiind rechemat la internarea periodica anuala, medicii, la recomandarea probabila a guvernului, au „constatat” subit si fara temei medical, ca pesoana nu se mai incadreaza in grad de handicap nici macar 3.In consecinta este „BUN” de munca.Desi nu se poate pune baza pe actiunile lui. L-am indrumat personal si a completat o contestatie depusa prin comisia expertiza a judetului Calarasi, pentru comisia Superioara de evaluare a persoane adulte cu handicap. Trebuia in 45 de zile lucratoare sa primeasca o programare de evaluare la acest for. Dar nu a primit nimic, cei de la Calarasi spun ca au trimis contestatia la Bucuresti, dar nu s-a putut confirma de nimeni.Comisia este pe str. Cauzasi 26 dar nu raspunde nimeni la numerele de telefon nici acolo nici la ANPH.Autoritatea pers. cu handicap. Si astfel acest om desi situatia lui este identica cu cea de zeci de ani, adica cu handicap psihic, prin indiferenta celor in drept sa-l sprijine, traieste din mila publica din pomeni de la biserica.
Solicitarea mea catre Dvs. este sa-mi indicati ce demersuri ar mai trebui efectuate si unde pentru ca autoritatile sa-i raspunda cel putin la solicitarile sale indreptatite. Ce sa mai facem ? Eu incerc sa-l ajut dar nu stiu cum. Va multumim.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate tot prin intermediul acestor institutii trebuie sa rezolvati problema deoarece acestea sunt competente. Incercati sa trimiteti o adresa scrisa catre cei din Calarasi si din Bucuresti prin care le solicitati detalii cu privire la cerintele dvs. In acelasi timp va trebui sa insistati si de la cei de la ANPH, eventual sa mergeti direct la ei. Odata cu judecarea contestatiei, se va putea stabili adevarata situatie a gradului de handicap, intrucat este anormala decizia. In aceasta perioada este un haos cu cei cu grad de handicap intrucat multe dosare sunt reluate la analizare deoarece s-au depistat multe nereguli.