DWQA QuestionsIncadrare in grad de handicap perioada inainte de prezentare la Comisie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara.Mama mea are leucemie limfatica cronica diagnosticata din 1998.Acum boala are si alte complicatii: cancer de piele, fractura de femur din cauza osteoporozei(care a fost favorizata de tratamentul leucemiei).Cam de o luna am aflat de posibilitatea incadrarii intr-un grad de handicap.Suntem programate in luna mai la Comisia pt evaluarea persoanelor cu handicap.Ma intereseaza daca avem dreptul sa primim incadrarea intr-un grad de handicap( cu drepturile materiale corepunzatoare) si pentru perioada anterioara prezentarii la Comisie daca avem documente care sa ateste boala si evolutia ei.Banii respectivi oricum nu ar acoperi cheltuielile de pana acum pt medici si tratamente iar acum mai platim pe cineva sa aiba grija de ea 8 ore pe zi(cat sunt la serviciu).
Intrebare: are dreptul sa primeasca pensie de handicap pt perioada anterioara prezentarii la Comisie daca motivul pt care nu s-a facut pana acum incadrarea intr-un grad de handicap este lipsa de informare(n-am stiut). Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Imi pare rau sa aud de cele intamplate insa din pacate certificatul de incradrare se emite odata cu prezentarea la Comisie. Aceasta nu poate emite certificatul retroactiv deoarece constatarea se face in prezent. Totusi, puteti avea o discutie cu cei de la Comisie in acest sens. Numai bine!