DWQA Questionsin ce imprejurari se face impacarea?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

exista vre-un mod legal de a accepta o anumita suma de bani ca sa imi retrag plangerea?de fapt cum se procedeaza?daca as merge mai departe cu plangerea si s-ar finaliza procesul,care ar fi de fapt sentinta daca o pot numii asa?imi trebuie neaparat martori ca sa merg mai departe?am nevoie de ajutor urgent!!!!!!!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu exista un mod legal intr-un proces penal prin care sa primiti bani si sa renuntati la plangere, intrucat renuntarea este un drept al partii vatamate. Pratic, in anumite cazuri prevazute de lege, se poate retrage plangerea ca urmare a impacarii partilor (indiferent cum s-a produs aceasta impacare sau daca exista un obiect material care sa determine impacarea).

In ce priveste finalizarea procesului, consecintele sunt raportate la situatia concreta existanta si la pedeapsa prevazuta de lege pentru savarsirea respectivei infractiuni.

Relativ la martori, aceasta proba nu este obligatorie, insa in situatia in care aflarea adevarului se poate face doar ca urmare a ascultarii unor martori, atunci acestia vor trebui sa fie audiati.