DWQA Questionsin cazul unui concurs ce valoare are memoriu si ce valoare are contestatia?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

cand se poate depune un memoriu si cand se depune contestatie in cazul unui concurs?Care are valoare mai mare memoriu sau contestatia?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul unui concurs, contestatia se poate judeca si de catre o instanta judecatoreasca dupa ce in prealabil a fost sesizata institutia organizatoare si eventual institutia superioara a celei organizatoare. Memoriul se depune practic doar la institutia organizatoare, ramanand astfel la aprecierea acestora sa dea concluzia memoriului.

Memoriul sau contestatia se depune de obicei in termen de maxim 15 zile de la data la care s-a constatat o problema. Termenul poate fi si de 30 de zile daca este vorba de un act al unei autoritati publice.

Recomandat ar fi pentru dvs. sa cititi si regulamentul concursului.

Un efect mai mare il are in principiu contestatia, intrucat poate ajunge la aprecierea unui judecator, insa daca memoriul are efectul urmarit, atunci nu ar trebui sa se formuleze si contestatie.

Mult succes!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

ce este o contestatie si ce este un memoriu?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Memoriu reprezinta mai mult o adresa catre institutia organizatoare prin care sesizati sau solicitati un aspect pe cale administrativa. Contestatia reprezinta calea de atac prin care se ajunge la o instanta judecatoreasca.