DWQA Questionsin cati ani poate fi atacat un titlu de proprietate de la acordarea sa?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

concret…………..fratele tatei a avut un teren de 5000mp,el a murit inainte de 1989,avand un singur baiat mostenitor…….dupa revolutie eu si fratele meu am alergat dupa acel teren.ni s-a acordat titlu de proprietate,pe varul nostru nu l-a interesat de acel teren……….dupa 1 an ne-am trezt cu el la usa ca ne da in judecata,am mers cu el la notar si in fata notarului contra unei sume de bani a cedat dreptul de mostenire legal in favoarea noastra !! dupa 4 ani fratele meu cu care eram pe tillu de proprietate a decedat si fiind casatorit de doua ori la masa succesorala un copil din prima casatorie a zis ca acel titlu de proprietate e obtinut fraudulos nestiind ca noi ne-am inteles la notar cu varul nostru in schimbul cedarii dreptului de mostenire!!! poate fi atacat cumva acel tiltu de proprietate?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Un titlu de proprietate poate fi atacat cu nulitate absoluta oricand, nulitatea absoluta fiind imprescriptibila. Desigur ca in cazul dvs., daca am inteles corect ca un fiu din prima casatorie a fratelui dvs. doreste atacarea titlului, chiar daca ar ataca titlul cu nulitate absoluta, nu ar avea sanse de castig decat daca intr-adevar a exista o frauda la lege. Totusi, cel mai recomandat ar fi sa consultati un avocat aratandu-i in acelasi timp si actele pe care le detineti.

Un articol despre nulitatea absoluta puteti gasi si pe situl nostru de Articole Juridice, aflat la adresa http://www.cjo.ro/aj