DWQA Questionsimprumut notarial penalitati
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Domnule avocat,

Am gasit site-ul dvs pe internet si ma adresez cu urmatoarea speza in speranta ca ma puteti ajuta. Este vorba despre un imprumut realizat pe cale notariala in 2008 intre persoana fizica X (cetatean roman in calitate de debitor) si persoana fizica Y (cetatean strain UE in calitate de creditor). Mentionez ca imprumutul a avut loc pe teritoriul romaniei.Termenul de restituire este fixat clar 25 mai 2012 cu mentiunea ,,restituirea se va face la domiciliul creditorului”.In intervalul acesta de timp creditorul cetatean strain face subit un accident vascular cerebral si ramane partial paralizat fiind obligat de imprejurari sa isi schimbe domiciliul .M-as bucura daca mi-ati putea raspunde punctual:

1.Unde va putea debitorul sa restituie banii daca se pot trimite direct intr-un cont al creditorului prin banca fara a mai implica un notar, este suficienta chitanta de la banca pentru a demonstra restituirea imprumutului?

2In cazul in care debitorul nu restituie imprumutul la data fixata, creditorul poate impune penalitati de intarziere (dobanzi) ? citez din contract ,, imprumutul se face fara dobanda si fara alte conditii in afara celor privind restituirea. In cazul nerestituirii sumei imprumutate la data scadenta prezentul contract constituie titlu executoriu general cf articolului 66 din legea nr 36 /1995 si in baza acestuia creditorul poate trece la executarea silita in toate bunurile mobile si imobile , prezente sau viitoare ale debitorului fara somatie sau punere in intarziere”
(Mentionez ca debitorul nu detine nici un fel de bunuri)

In speranta ca ma puteti ajuta va multumesc anticipat,
cu stima dan deac

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu imprumutul trebuie restituit la domiciliul creditorului, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!