DWQA QuestionsImprumut facut de sot fara stirea mea
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Vreau sa divortez si sa fac partajul,dar am aflat ca sotul meu a facut mai multe credite fara sa stiu eu.
Daca divortez,sunt obligata sa platesc si eu creditele facute de el? Sau daca nu divortez si el nu le mai plateste poate sa ma execute banca pe imobil,chiar daca nu am girat cu el?Banuiesc ca el nu putea gira cu apartamentul,(fara stirea mea) daca eram si eu pe contract.Sunt disperata nu stiu ce sa fac,el a parasit locuinta si nu stiu ce sa fac,m-a lasat si cu facturi la utilitati neplatite…va rog dati-mi un sfat…

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care imprumutul nu a fost facut pentru cheltuielile casatoriei si dvs. nu ati stiut de aceste imprumuturi, atunci nu aveti nicio obligatie cu privire la acele credite. Daca divortati si casa va revine dvs., atunci banca nu poate executa casa. Daca nu divortati, atunci banca va putea executa casa, in sensul in care va face o actiune de iesire de indiviziune si va executa partea din casa a sotului (daca la cumpararea acesteia a contribuit si sotul). Nu putea ipoteca casa intrucat ipoteca necesitatea si semnatura dvs.

In cazul in care oricum sotul v-a lasat singura, atunci va trebui sa divortati, urmand ca la partaj sa solicitati si casa, cu obligarea dvs. la plata unei sulte catre sot (cu aceeasi referire: daca si sotul a participat la cumpararea casei; daca dvs. ati dobandit casa prin mostenire, spre ex., atunci casa e a dvs. si nu poate fi afectata de banca).