DWQA Questionsimpozitul pe cladiri ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Daca o persoana detine impreuna cu alte persoane cote indivize din doua sau mai multe cladiri, cum se stabileste impozitul suplimentar, avand in vedere faptul ca legiuitorul stabileste generic termenul de cladire?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul se afla in art. 294 din Codul fiscal:

(4)In cazul in care o cladire se afla in proprietatea comuna a doua sau mai multe persoane, fiecare dintre proprietarii comuni ai cladirii datoreaza impozitul pentru spatiile situate in partea din cladire aflata in proprietatea sa. In cazul in care nu se pot stabili partile individuale ale proprietarilor in comun, fiecare proprietar in comun datoreaza o parte egala din impozitul pentru cladirea respectiva.

(5) In intelesul prezentului titlu, cladire este orice constructie situata deasupra solului si/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinta sa, si care are una sau mai multe incaperi ce pot servi la adapostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalatii, echipamente si altele asemenea, iar elementele structurale de baza ale acesteia sunt peretii si acoperisul, indiferent de materialele din care sunt construite.
Incaperea reprezinta spatiul din interiorul unei cladiri.