DWQA QuestionsImpozit pe cladiri
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, Am un mic magazin amplasat intr-un spatiu inchiriat al carui proprietar este Primaria Onesti, si pentru care am achitat o taxa denumita „taxa de participare la licitatia de inchiriere” in valoare de 500 lei. Aceasta suma ar fi trebuit sa reprezinte garantia de participare la licitatie, dar dupa adjudecare s-a transformat in taxa. Mai nou, Primaria gaseste de cuviinta ca ar trebui sa platim si impozit pe cladiri in valoare de vreo 230 lei pentru o suprafata de 10 mp.
Va rog sa-mi raspundeti daca este legal sa procedeze asa, iar daca nu este legal, indicati-mi o institutie pe care as putea s-o sesizez. Multumesc,

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Impozitul se plateste si de catre chirias conform art. 249 din Codul fiscal. Desigur ca trebuie verificat cuantumul impozitului, cuantum despre care va puteti informa la Administratia financiara. In ce priveste garantia, in mod normal aceasta trebuie restituita, insa va trebui sa verificati documentatia licitatiei pentru a observa daca exista o stipulatie cu privire la garantia de participare. In cazul in care apar nelegalitati, indicat ar fi sa formulati o actiune de chemare in judecata.