DWQA Questionsimpozit pe cladire – scutire de la plata impozitului
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca eu in calitate de fiu sunt proprietar deplin si la plata impozitului sau poate fi si tatal meu , el avand o scutire de impozit in baza unui certificat de handicap.
Eu am primit de la parintii mei o donatie, prin contract de donatie, casa lor si curtea, „cu clauza de uzufruct pe tot timpul vietii acestora” si cu specificatia in contract „transmiterea de drept a proprietatii bunurilor imobile cu toate atributele lor si predarea acestora, impreuna cu tot ceea ce este necesar pentru exercitarea libera si neingradita a posesiei, se face astazi data autentificarii contractului, iar transmiterea de fapt se va face dupa decesul nostru, noi, donatorii, rezervindu-ne un drept de uzufruct asupra bunurilor imobile descrise mai sus, pe tot timpul vietii noastre.
Mentionez ca intre noi nu exista neintelegeri doar ca am dorii sa facem o scutire de impozit in baza certificatului de handicap al tatalui meu.
Va multumesc pt intelegere si astep un raspuns din partea d-voastra.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!

De obicei, cel care este tinut la plata impozitelor este proprietarul, indiferent ca exista sau nu un drept de uzufruct asupra imobilului. Puteti incerca totusi sa discutati cu cei de la Administratia financiara.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!