DWQA Questionsimposibilitate de plata
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Ma numesc Ionescu Elena,din Bucuresti,am un card de credit de la CETELEM-Cora,am primit pe el acum 5 ani 3000,apoi cate 2000,1500,1000,asa a ajuns la 75000 lei,am tinut de ei,cu chipzuinta,dar pe parcursul anilor,am tot cheltuit,iar acum am ramas fara servici,am iesit la pensie anticipat,am 650 lei pensie,am lucrat contabila 37 ani,cateva luni am lucrat pe unde am putut la negru,acum nu am nimic.Nu mai pot achita nici macar sumele minime.Este prima luna neachitata.Am trimis mail la Cetelem unde am explicat situatia,am telefonat la relatii cu clienti,si am facut si o cerere in acest sens,unde am rugat sa gasim o solutie de comun acord de a putea achita suma totala in rate fixe pe o perioada mai mare.Nu am primit nici un raspuns.Credeti ca ma poate penaliza,sau sa-mi i-a casa pentru acest lucru,este tot ce am de valoare,dar eu vreau sa platesc,dar cum??

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand este bine ca incercati sa luati legatura cu institutia care v-a acordat banii. Puteti ajunge cu acestia la o intelegere in ce priveste esalonarea platilor astfel incat sa puteti achita o rata lunara fixa.

Insa, in cazul in care nu reusiti continuarea platilor, atunci institutia respectiva poate trece la executarea bunurilor dvs. mobile sau imobile, precum si a veniturilor. In cazul in care nu exista bunuri sau venituri, atunci executarea nu poate avea loc si ca atare banca nu are ce sa faca.

De obicei, executarile incep printr-o poprire si astfel institutia respectiva sa primeasca practic o parte din pensia dvs. in vederea acoperirii datoriei.

Mai mult detalii despre executare puteti gasi pe situl nostru de Articole Juridice, mai exact la adresa:

Executarea silita

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Este foarte bine ca ati anuntat deja ca va aflati intr-o situatie in care nu mai puteti face fata rambursarii creditului. Asta inseamna ca sunteti de buna credinta si doriti achitarea ratelor insa aveti nevoie si de intelegere din partea institutiei de credit.

Un raspuns la cererea dvs. veti primi, insa nimic nu va impiedica sa mai mergeti la institutia de credit si sa solicitati o intrevedere cu persoanele abilitate sa aprobe reesalonarea creditului.

Daca cererea dvs. nu se aproba si nici nu veti mai reusi sa platiti ratele atunci se va incepe executarea silita care va purta asupra bunurilor dvs. mobile si/sau imobile.
Este la latitudinea creditorului in functie de cuantumul datoriei restante sa solicite executarea silita fie asupra unui bun imobil proprietatea dvs. fie asupra pensiei.

Av. Paula Nedelcu