DWQA QuestionsImplementare sistem de alarma ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, un perete din beton, iar fatada este din tamplarie pvc cu geamuri antiefractie si usa cu trei incuietori. Am fost vizitat de catre politie care spune ca sunt obligat sa-mi montez deasemenea un sistem de alarma autorizat, care sa fie montat de o firma autorizata, si care sa-mi permita monitorizarea de catre o frima de profil.
Din ce am citit eu in legea nr.333 din 2003 nu sunt obligat sa semnez un contract cu o firma de monitorizare si paza, dar politia asta spune. Banuiesc ca sunt legate „prietenii” intre politie si firmele de acest gen si de aceea suntem obligati sa apelam la ele.
As dori sa stiu cine are dreptate si daca o eventuala amenda legat de monitorizare si paza ar putea fi contestata cu castig de cauza?
O zi buna!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Legea 333/2003 prevede in art.2 faptul ca societile comerciale, indiferent de natura capitalului social, precum si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite in prezenta lege unitati, sunt obligate sa asigure paza acestora bunurilor.

Astfel, aceste aspecte sugereaza o obligatie a dvs de a asigura paza bunurilor aflate in unitatea dvs. Totusi, art. 52 din Lege va permite sa apreciati dvs. ce anume masuri trebuiesc implementate si sunt necesare in vederea protejarii bunurilor.

Politia nu va poate obliga, in acest caz existand doar un caracter facultativ al indicatiilor Politiei. In cazul in care o sa fiti amendat, puteti face contestatie si castiga insa instanta va avea in vedere si situatia de fapt existenta.