DWQA Questionsimpartirea unei averi ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Referitor la familia cu cei doi copii,celui de-al doilea ii ramane noua casa prin contract de vanzare-cumparare.Casa se evalueaza la valoarea de acum,nu?Si din totalul acesta se scad cei 300milioane lei vechi?Deci,practic nu conteaza ca a luat 50000Euro pe apartamentul vandut,ci cat valoreaza casa pe care o ridica.Respectivul spune ca,pe langa cei 300milioane lei vechi,ii mai dau parintii decat 10000Euro si ca,asa,sunt egali,nevrand sa mai recurga la un notar pentru diferenta.DEaceea v-am scris,ca sa afle si el cat ii revine de fapt

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Casa se va evalua in momentul deschiderii succesiunii. Iar din totalul valorii casei se vor scade cei 300 mil. vechi, intrucat sunt acordati prin donatie. Astfel, pentru a se raporta si casa, mai intai va trebui sa dovediti ca acel acet de vanzare-cumparare este de fapt o donatie, iar dupa aceasta demonstratie se va imparti mostenirea.
In cazul in care mai aveti de adaugat alte informatii sau intrebari legate de acest subiect, atunci o sa va rugam sa folositi butonul „Adauga alte informatii”.