DWQA QuestionsImpartire societate comerciala privatizata prin (MEBO)
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Ma interesa si pe mine cine ma poate ajuta cu urmatoarea problema…pe scurt;
sunt actionar la o firma privatizata prin MEBO si detin 20% din actiuni.Actiunile firmei sunt distribuite astfel:un actionar 40%,eu 20% si un al treilea 9% restul actiunilor fiind impartite in procente foarte mici 1%3%5%intre salariatii firmei(actiunile circuland numai intre angajatii firmei).Firma detine spatii si terenuri.
Intrebarea mea este POT CERE O SEPARARE IN FUNCTIE DE ACTIUNILE PE CARE LE DETIN ,POT OBTINE UN SPATIU SI UN TEREN ce demersuri sunt necesare pe scurt?Mentionez ca firma are in derulare un contract de leasing pentru 8 auto si datorii la fisc.In cazul in care cer divizarea eu preiau cate 20%din datorii si din contractele de leasing desi eu nu doresc sa folosec cele 8 auto?
Pot delega pe cineva(o firma specializata sa se ocupe de treaba asta;un pret informativ; valoarea societatii este de aproximativ 2.550.000lei)?
Va multumesc!!!!!!!!(pentru raspuns celor ce veti incerca sa ma lamuriti)

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Aceasta separare pe care o precizati dvs. s-ar putea face in cazul unei retrageri din societate, ulterior ramanand sa primiti contravaloarea actiunilor dvs. din activul net al societatii. Puteti obtine un teren sau spatiu daca acestea vor intra in activul net ce revine dvs. sau daca firma este de acord sa va cedeze orice teren sau spatiu dorit de dvs.
Desigur ca puteti desemna un mandatar in locul dvs., insa indicat ar fi sa ajungeti la o intelegere cu actionarii dvs. in ce priveste eventualele impartiri de active.