DWQA QuestionsImpartire bunuri comune ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

sunt divortat de curand. casnicia mea a durat 3 ani jumate!
Am divortat de comun acord. In timpul casatoriei am acumulat vreo 6000 de euro datorii in banci si am achizitionat o masina care valoreaza maxim 2000 de euro!
Eu am primit de la parintii mei un teren.
La momentul respectiv m-am lasat influentat de sotie, desi relatia noastra scartaia, si am facut contract vanzare cumparare cu parintii mei, motiv pentru care terenul respectiv a devenit un bun comun, desi eu aveam intentia sa il achizitionez prin donatie, pentru a nu-l imparti cu ea, in cazul unui divort!
Dupa cum am spus, am divortat de comun acord, iar inainte de divort am stabilit ca eu raman cu datoriile si terenul, iar ea cu masina si alte bunuri (frigider, masina de spalat, etc.), urmand ca dupa ce se da sentinta de divort sa mergem la un notar unde sa facem demersurile pentru a-mi da drepturi depline asupra terenului. Dupa divort, lucrurile s-au schimbat si ea mi-a cerut sa imi achit datoriile ca apoi imi va ceda terenul.
M-am imprumutat si am achitat datoriile, dupa care m-am dus si i-am prezentat extrasele de cont, insa acu refuza sa imi cedeze terenul!
Ce as putea face in situatia de fata?
Arat ca terenul respectiv valoreaza in jur de 13.000 de euro!
Va multumesc anticipat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Din pacate,in fata legii terenul este si al fostei sotii,deci nu o puteti obliga in niciun fel sa va cedeze partea ei,chiar daca asa a promis. Ceea ce puteti face este sa o dati in judecata si sa impartiti nu numai terenul,ci si bunurile pe care i le-ati lasat ei (masina,aparatura electrocasnica)si inclusiv sa-i cereti sa va returneze partea care ii revine din ceea ce ati achitat bancilor,deoarece datoriile erau comune. Poate la ideea ca nu va avea doar de castigat,ci va avea si bani de dat,va renunta la teren in favoarea dvs. si nu va mai fi nevoie sa va judecati.