DWQA QuestionsImi poate lua fostul sot copilul chiar daca este minor?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!Ma numesc Nitiu Cristina si sunt din Brasov.Am fost casatorita 8 ani de zile cu fostul meu sot din care a rezultat un baietel,care are acuma 3 ani si 4 luni.Ieri,15 noiem.2012 a fost prima infatisare.Tin sa mentionez ca am plecat de-acasa cu baiatul pe 1 sept.( fostul sot ,personal m-a adus cu masina la locuinta unde stau acuma) si am cazut de-acord cu el sa isi vada copilul de fiec data cand vrea doar in prezenta mea,ulterior i l-am dat acasa si de pe o zi pe alta,numai ca, copilul are un comportament diferit cand vine de la el fata de mine.
Ieri la tribunal n-a mai fost de acord cu ce-am vb inainte si a scris la dosar ca numai el are grija de el,ca eu sunt fugita de-acasa,ca ii aduce mancare in fiec sapt pt ca eu nu sunt in stare sa ii cumpar si ca ii cumpara numai el hainute si jucarii , intr-un cuvant ca nu particip cu nimica la cresterea minorului,ceea ce nu este adevarat.cum pot dovedi ca el minte cu nerusinare in cazul in care martorii pe care as vrea sa ii propun nu vor dori sa vina sa depuna marturie impotriva lui?
Mentionez ca eu lucrez in trei schimburi,baiatul sta cu mine la bunicii mei ,este inscris la gradinita si ca este atasat foarte mult de mine.
Am sanse sa il pierd?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Indicat este mai intai sa gasiti alti martori, intrucat instanta va tine cont si de aceste declaratii ale martorilor. Relativ la cum puteti dovedi ca aveti grija de minor, va puteti folosi si de inscrisuri, cum ar fi ca sunteti angajata si aveti venituri sau stati cu bunicii dvs. Trebuie sa gestionati procesul cum trebuie, intrucat exista sanse ca minorul sa fie incredintat tatalui spre crestere.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!