DWQA Questionsiesirea din indiviziune prin licitatie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am si eu cateva nelamuri legate de o situatie familiala daca m-ati putea ajuta.Am un apartament ramas mostenire de la mama, eu mai am o sora, am realizat succesiunea dar sora nu doreste sa vanda.(precizez ca niciuna dintre noi nu avem banii sa cumparam partea celeilalte).Sora mea a folosit apartamentul timp de 5 ani, l-a inchis si a luat cheia, eu neavand acces in perioada respectiva. Vin cu urmatoarele intrebari , daca ma puteti ajuta :

1.Pot cere sa folosesc si eu apartamentul 5 ani fara ca ea sa aiba acces(in caz ca tot nu doreste sa vanda)?(am vecini martori care m-ar sustine in sensul acesta, e suficient)?
2.Daca cer iesirea din indiviziune si ajungem la licitatie , in caz ca nu-mi convine pretul licitatiei o mai pot opri (eu fiind initaiatorul actiunii de iesire din indiviziune)?

Va pot contacta in cazul unui eventual proces pentru colaborare?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu puteti folosi apartamentul 5 ani fara ca sora dvs. sa aiba acces la el, insa ati putea sa solicitati despagubiri pentru perioada in care aceasta l-a folosit in mod abuziv.

Daca solicitati iesirea din indiviziune si se ajunge la vanzarea la licitatie nu mai puteti interveni daca nu sunteti de acord cu pretul, deoarece se urmeaza o intreaga procedura si anume publicarea anuntului de licitatie si alte asemenea acte (puteti eventual discuta cu executorul suma la care urmeaza a fi scos la licitatie). Insa pana sa se ajunga la vanzarea bunului prin executor judecatoresc aveti posibilitatea ca, impreuna cu sora dvs., sa vindeti apartamentul prin buna intelegere, fara interventia executorului judecatoresc.

Relativ la procesul dvs., in acest moment noi ne ocupam doar de consultanta si indrumarea juridica, nu de litigii in sine.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!