DWQA QuestionsIesire din indiviziune ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

SUNTEM IN PROCES PT. IESIREA DIN INDIVIZIUNE PT, UN TEREN ,PE CARE CELALALT COPROPRIETAR A OBTINUT ,FARA ACORDUL NOSTRU, A.C. SI A CONSTRUIT UN IMOBIL DOAR PE BAZA CERTIFICATULUI DE MOSTENITOR SI PLANUL DE AMPLASAMENT DE LA PRIMARIE.DACA INTRODUCEM CERERE DE ORDONANTA PRESEDENTIALA PT. ANULAREA A.C. SI DEMOLAREA IMOBILULUI SE JUDECA PRIMA DATA IESIREA DIN INDIVIZIUNE SAU SE STOPEAZA ACTUALUL PROCES?EXISTA VREO ALTA CALE DE A OBTINE ANULAREA A.C. FARA ORDONANTA PRESEDENTIALA?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Ordonanta presedintiala reprezinta o procedura speciala in temeiul careia, instanta de judecata poate dispune masuri vremelnice, in cazuri urgente. Acest fapt inseamna ca se va judeca de urgenta, motiv pentru care finalul acesteia va fi cu mult inaintea procesului de iesirea din indiviziune.
Totusi, trebuie sa aveti in vedere conditiile de admisibilitate a cererii de ordonanta presedintiala, care sunt urmatoarele:
– urgenta masurii solicitate, aceasta va fi apreciata de catre instanta in raport cu situatia existenta in momentul judecarii cererii de ordonanta presedintiala,
– nesolutionarea (neprejudecarea) fondului cauzei, aceasta inseamna ca masura luata sa nu prejudece fondul dreptului. În solutionarea unei cereri de ordonanta presedintiala, instanta nu analizeaza fondul dreptului discutat de parti,
– vremelnicia, reprezentand o masura temporara.
Anularea A.C ar trebui formulata pe o cale de drept comun, de drept administrativ, intrucat exista posibilitatea respingerii ordonantei in ce priveste aceasta masura.